ACNES

ACNES

Bestuurslid Cor Stuifbergen overleden

Bestuurslid Cor Stuifbergen is 25 november 2021 overleden.
Bestuurslid zegt te weinig over wat Cor allemaal voor de Stichting heeft gedaan.
Hij is in mijn ogen mede-oprichter. Zo zag hij het zelf niet. Zo ontzettend trots was hij op mij, maar ik durf echt te zeggen dat ik het zonder hem niet had gered. 

Toen ik paar jaar geleden niet begreep dat ACNES zo onbekend was en ACNES lotgenoten nergens terecht konden voor informatie begreep hij dat ik hier iets mee wilde doen. Vanaf dag één was hij enthousiast over mijn plan om ACNES bekendheid te geven. Dit begon eerst met stukjes schrijven op internet.  

Nadat ik mijn eerste operatie had gehad en ik een verpleegkundige sprak over frustrerende verhalen van ACNES lotgenoten, wist ik dat ik daar wat aan moest doen. Vele gesprekken met Cor, mijn vader, en anderen volgden en zo ook de start van de Stichting. Cor heeft zich ontzettend ingezet voor ACNES lotgenoten, door artsen ervan te overtuigen dat de kennis moest worden verbreed en verspreid.

Wij hadden weinig woorden nodig om elkaar te begrijpen en zo ging hij naar elk gesprek met specialisten, zorgverleners, zorginstanties mee om in contact te komen en verbinding te maken. Wij waren een team, en konden de hele zondag aan tafel praten over toekomstplannen voor de Stichting. Hij vulde mij aan op de punten waar ik dat nodig had. En hij was trots, heel trots op mij. Dat was onvoorwaardelijk, en was en is een heel fijn gevoel.  

Ik vind het heel moeilijk om de goede tekst te schrijven, en wil het steeds aanvullen of herschrijven. Ik kom woorden te kort om hem, en zijn werk voor de Stichting, te omschrijven.  

Mijn vader was niet alleen ervaringsdeskundige maar meer dan dat. Hij gaf mij ook extra motivatie om door te gaan en niet op te geven. "Je hebt het zelf gedaan", zou hij zeggen. Een Stichting ontstaat niet vanzelf en de groei ook niet. Hij begreep dat en zag dat en motiveerde mij op de juiste wijze.  

Ik ben dankbaar voor de vele gesprekken die ik met mijn vader over ACNES, de Stichting en onze doelen heb mogen voeren, en z'n trots over de Stichting heb mogen ervaren. Ik zal dit te allen tijde met mij mee blijven dragen. Hij is en blijft een belangrijk onderdeel van Stichting ACNES.  

 

Majella Stuifbergen 

Voorzitter Stichting ACNES

dochter van mede-oprichter Cor Stuifbergen*  


Recent Nieuws

Fysiotherapie vervolg
11 december 2023

Weer actief
31 juli 2023

In memoriam
22 december 2021

Stichting Darmgezondheid
01 november 2020

Zwangerschap
05 oktober 2020

Linda.nl
01 september 2020

Winactie Koningsdag
28 april 2020